Home » Testbank

Testbank

Hét middel om uw auto te optimaliseren!

Een 4×4 vermogensbank is de basis van elke tuner. Met gebruik van dit stuk gereedschap word het mogelijk om alle aanpassingen die in de software worden gedaan direct te testen op de auto. De testbank word zowel gebruikt voor de ontwikkeling van de software, het opstellen van de tuningscertificaten en het opsporen van specifieke voertuigdiagnoses bij storingen.

Hoe werkt het?

Wij zetten uw auto op de testbank en spannen deze vast op de bank doormiddel van spanbanden, na het calibreren van de auto op de testbank worden de eerste testruns gedaan, hierbij ziet u zwart op wit het aantal pk’s en nm’s waarover uw auto beschikt.

Na de standaardmeting gaan wij de software in uw auto uitlezen, aanpassen en weer terugschrijven.

Vervolgens doen wij nog 3 meten op de vermogensbank met de aangepaste software, waarbij u direct kunt zien wat het resultaat van de tuning is!

Specificaties testbank

Max. vermogen
800 PK

Max. snelheid
260 KM/h

Spoorbreedte
80 tot 220 cm

Koeling
3x 7kw koelmotor, variabele aansturing

Correctiefactoren
Correctie luchtdruk en temperatuur door weerstation

Reglementen

Enkel personeel van AUPA voert vermogensmetingen uit. Bovendien moet het voertuig voorzien zijn van deugdelijke (zomer)banden. Ten slotte mogen er geen vertonreinigingen van de auto af kunnen vallen zoals modder, sneeuw, ijs en dergelijken.

Aangezien de vermogenstestbank tijdens een korte periode het uiterste van uw motor en aandrijflijn vraagt kan er schade aan het voertuig ontstaan.

AUPA is NIET aansprakelijk voor schade aan uw motor, aandrijflijn, banden of ophangpunten!

Onze tarieven

Video’s testbank