Home » FAQ

FAQ

Een overzicht van de meest gestelde vragen

Is chiptuning schadelijk voor de auto?

Nee, chiptuning van AUPA levert geen schade aan uw voertuig, de technische grenzen van uw voertuig worden namelijk niet overschreden. Het is altijd wel van belang dat de auto goed onderhouden word en dat de auto altijd de kans krijg om rustig op te warmen en af te koelen!

Kan iedere auto getuned worden?

Kort gezegd ja, elke auto kan getuned worden, echter is het bij sommige auto’s niet rendabel omdat er simpelweg niet veel meer uit de motor te halen is. Mocht dit het geval zijn zullen wij u dat ten alle tijden aangeven!

Is de rest van mijn auto berekend op chiptuning, bijvoorbeeld de remmen?

Ja, de standaard chiptuning blijft altijd binnen de limieten van de auto, mocht er een extreme chiptuning geplaatst worden waardoor de remmen niet meer voldoen, zullen wij dit uiteraard aangeven en eventueel voor u aanpassen.

Mag mijn leaseauto ook worden gechiptuned?

Dit ligt volledig aan de regelementen van de leasemaatschappij, bij velen is dit in overleg toegestaan. AUPA respecteert uw privacy en zal hier geen gegevens over verstrekken naar derden. Overigens is het ook altijd mogelijk om de auto weer origineel te maken wanneer u deze in moet leveren.

Kan de dealer zien dat mijn auto getuned is?

Nee, met normale diagnoseapparatuur is het niet mogelijk om uit te lezen dat de auto getuned is.