Home » Chiptuning

Vul de configurator in en zie wat wij voor uw auto kunnen betekenen.

Haal meer uit je auto met chiptuning

Door het aanpassen van de motormanagementsoftware kunnen we de motor meer koppel en vermogen geven, maar ook zuiniger en efficiënter laten werken. Naast onze specialisatie in de Volkswagen groep kunnen wij dit ook voor alle andere merken uitvoeren!

 

Door de auto elektronisch op te voeren en de prestaties van de motor te verbeteren kan er meer uit de auto gehaald worden dan er voorheen mogelijk was. We bewerken de programma’s en maken aanpassingen in het motormanagement. Op deze manier kan er meer vermogen uit de motor gehaald worden. Deze prestatieverbetering is mogelijk omdat de chips in een ECU (de motorcomputer) waarmee de motoren van moderne auto’s aangestuurd worden) niet zijn ingesteld om de motor optimaal te laten presteren. Zodoende zit hier nog rek in wanneer de parameters van de programma’s beter op elkaar worden afgesteld.

 

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het herprogrammeren van de computer die de motor aanstuurt. De fabriekswaardes van deze computer zijn ingesteld op lage emissies en slechte omstandigheden elders in de wereld. Wij gebruiken deze marge om de motor meer trekkracht, vermogen en souplesse te geven. Het afstellen van de motor is zeer specialistisch werk en vereist veel kennis van de techniek van uw auto. Uw auto chippen moet gebeuren door een professional en daarom bent u bij ons aan het juiste adres! U kunt bij ons terecht voor chiptuning op maat van alle voertuigen. Chiptuning bij een auto is mogelijk wanneer er zich een elektronisch geregelde inspuiting en ontsteking in de motor bevindt. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van chiptuning zijn wij de meest betrouwbare garage waar u uw auto kunt laten chippen.   

 

Wat is het resultaat?

Na chiptuning heeft uw motor gemiddeld 25% meer koppel- en motorvermogen. Daarnaast kan de motor een paar procenten zuiniger worden bij een gelijkblijvende rijstijl. De resultaten zijn verschillend per merk, type auto en de motorisering. Door het motormanagement van uw auto te optimaliseren, zal u meer rijplezier met uw auto beleven. Vul hierboven uw kenteken in of kies het merk van uw auto en ontdek de mogelijkheden van auto chiptuning.

 

Hoe gaat chiptuning in z'n werk?

Bij AUPA kennen we meerdere methodes om de motor optimaal af te stellen:

  • Stage 1:   Originele motormanagement aanpassen
  • Stage 2:   Op maat software om het maximale uit de motor te behalen
  • Fabrieksupdate: Originele update naar hogere fabriekswaardes (bijvoorbeeld de nieuwe 2.0 tdi caddy's 75/102 pk naar 150 pk


Welke garantie krijg ik?

U krijgt bij AUPA standaard 5 jaar garantie op de software, daarnaast bewaren wij de software ook 5 jaar, U kunt deze dan indien gewenst altijd terug laten plaatsen.